Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe. Polecamy ;)
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1069
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1069
Składniki
Strąki okry myjemy, odcinamy „ogonki”. Cebule oraz czosnek drobno siekamy, papryczki kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i również siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chilli, pomidory, strąki okry oraz kiełbasę. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym dodajemy ryż. Gotujemy pod przykryciem do jego miękkości. Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.