Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa pieczona na piwie"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14446
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14446
Składniki
60 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji 3,70 zł • Przepis na 4 porcje
Por kroję w plasterki. Cebulę obieram i tnę w piórka. Oba smażę ok. 5 min na maśle. Oprószam solą i pieprzem.
Musztardę łączę z chrzanem. Białą kiełbasę nakłuwam wykałaczką w kilku miejscach.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładam podsmażone por i cebulę. Układam na nich białe kiełbasy. Smaruję je mieszanką musztardy z chrzanem. Posypuję ziarnami pieprzu kolorowego i zalewam piwem.
Piekę ok. 45 min w temp. 180°C.
Polecam, bo ma intensywniejszy smak niż ta przygotowywana w tradycyjny sposób. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie