Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza recepta na białą kiełbasę wieprzową do pieczenia lub smażenia na patelni.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas, miska, przędza wędliniarska,
Szybka i smaczna
Odsłon: 13863
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 33
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10193
Szybka i smaczna
Odsłon: 13863
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 33
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10193
Składniki
Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól, pieprz i majeranek. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Po 12 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz. Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.
Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy i pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy sparzyłam w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza, ostudziłam i piekłam na patelni z obu stron na rumiano.
Smacznego!!!