Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku postanowiłam zrobić chudą białą kiełbasę. Ponieważ jest chuda wyszła bardziej krucha , ale bardzo smaczna.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Flaki zamaczam w wodzie. Mięso ,boczek i czosnek przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach.Doprawiam. Dodaję ok. 100 ml. wody i dokładnie mieszam. Na próbę czy jest dobrze doprawione gotuję jednego małego klopsika. W razie czego doprawiam.
Na maszynkę nakładam końcówkę do kiełbasy i nawlekam flak. Robię kiełbaski tak aby w flaku nie było powietrza. Można zamrozić , zwłaszcza gdy robimy ze świeżego mięsa , a nie mrożonego.