Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny pasztet z gęsi z ziołami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Składniki
Gęś oczyścić, podzielić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą (5 l), dodać 5 liści laurowych, 10 sztuk ziela angielskiego, obrane warzywa, opalone cebule, doprawić, gotować 2 godz.
Boczek zemleć, łyżkę masy wysmażyć. Na tłuszczu obsmażyć wątróbkę, dodać obrane i pokrojone jabłka, wystudzić.
Wywar przecedzić. W 1/2 l namoczyć kajzerki. Gęsinę oddzielić od kości, zemleć z odciśniętymi bułkami, ugotowanymi warzywami i wątróbką, wymieszać z surowym boczkiem i jajkami, przyprawić. Masę przełożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych tartą bułką. Piec 1 godz. w 180oC.
ok. 200 minut
Wątróbkę przed smażeniem dokładnie oczyść z błon. Warto też moczyć ją przez godzinę w mleku, będzie delikatna w smaku.Źródło: Twoje Imperium