Żółte naleśniki

Żółte naleśniki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Wytrawne naleśniki z kurkumą, idealne do nadzienia : -mięsnego -pieczarkowego -warzywnego

Składniki

  • mąka pszenna 120 g
  • mleko 270-280 ml
  • 1 jajko
  • szczypta kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wychodzi 7 naleśników.
    Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę i dokładnie wymieszać widelcem lub rózgą.
    Doprawić kurkumą, solą, wlać olej, wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.

Komentarze do przepisu (8)

Nevermore 30 listopada 2019
Fajny pomysł i efekt wizualny :) U nas ostatnimi czasy robimy brązowe z dodatkiem kakao i to idealnie pasuje do... Czytaj całość »
Fajny pomysł i efekt wizualny :) U nas ostatnimi czasy robimy brązowe z dodatkiem kakao i to idealnie pasuje do tych na słodko :)
SlodkoSlodka83 30 listopada 2019
Piękne jak malowane :-)
Dolcevita-in-my-kitchen 30 listopada 2019
Super nalesniczki, zolciutkie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna 120 g
  • mleko 270-280 ml
  • 1 jajko
  • szczypta kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli
Składniki