Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty i szybki przepis na idealne zimowe śniadanie.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 811
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1115
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 735
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 811
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1115
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 735
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Składniki
Do miski nakładamy pół dużego jogurtu naturalnego, by wypełniał miskę w 1/3. Nasypujemy płatków osianych, tak, by było ich odrobinę mniej niż samego jogurtu. Kroimy jabłko i podsmażamy je na patelni, aż nieco się rozmiękczy, około 10 minut na małym gazie, tak, by się nie przypaliło. Po podsmażeniu dosypujemy na patelnię cukru, około 4 łyżki, mieszając, aż ładnie rozpuści się na karmel. Jeśli widzimy, że karmelu jest za mało, dosypujemy cukru. Tego nigdy za wiele:) Skarmelizowane jabłka przekładany do miski i całość posypujemy cynamonem.