Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone śledzie w zalewie keczupowej. Bardzo prosty przepis na danie rybne. Doskonałe na święta i na imprezę. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, polecam!
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
1 szklanka = 250 ml Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i posypać delikatem. Śledzie odstawić minimum na 20 minut, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić na talarki.
Przygotować zalewę: wodę, ocet, olej, cukier, keczup wymieszać. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, zagotować.
W garnku układać na przemian śledzie z cebulą. Następnie zalać ciepłą zalewą. Zawartość garnka gotować 5 - 8 minut na bardzo małym ogniu. Odstawić na 2 - 3 dni, żeby składniki się przegryzły a ości skruszały, gotowe! Smacznego!