Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie proponuję takie kwieciste zapiekanki z pieczarkami i żółtkiem, mega proste i bardzo smaczne, tym bardziej, że na domowych bułeczkach, zatem zostawiam przepis na 2 porcje:
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Składniki
Bułki przekroić na pół i ugnieść (nie trzeba ich drążyć). Pieczarki umyć, pokroić na cienkie plastry i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nastawić na 200 stopni góra-dół. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej bułce ułożyć wokół plastry pieczarek, a do środka wbić samo żółtko (białka dać do słoiczka, włożyć do lodówki, mogą być np. do bezy). Jajka posypać szczyptą soli. Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 10-15 minut aż żółtka się zetną. No i jest śniadanko :-) SMACZNEGO!!!