Zapiekanka jajeczna z awokado

Zapiekanka jajeczna z awokado
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną zapiekankę jajeczną z awokado - idealną na śniadanie :)

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • olej kokosowy

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę.

    Jajka wbijamy do miseczki i dynamicznie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone awokado oraz doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.

    Zawartość miseczki przelewamy do małego naczynia żaroodpornego, wysmarowanego delikatnie olejem kokosowym (lub innym).

  2. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 - 25 minut - do momentu aż jajka dobrze się zetną, a zapiekanka powiększy swoją objętość dwukrotnie.

    Podczas pieczenia możemy przygotować ulubione kanapki i zaparzyć kawę ;)

    Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, słodkim sosem chili lub ketchupem.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (6)

pysznie-zdrowo-kolorowo 07 czerwca 2014
Z tym sosikiem czosnkowym musi być pyszne:)
Konto usunięte 07 czerwca 2014
Kusząca propozycja :))
konhambos 07 czerwca 2014
niesamowita pychotka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • olej kokosowy
Składniki