Zapiekane jabłko z kozim serem

Zapiekane jabłko z kozim serem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
U mnie dzisiaj takie śniadanko. Równowaga smaków pomiędzy słodkością jabłka z miodem a słonością serka i do tego szczypta pieprzu....

Składniki

  • 2 duże jabłka ( nie kwaśne )
  • 4 łyżeczki serka koziego
  • kilkanaście pestek dyni
  • 2 -3 łyżki miodu
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
    W ich miejsce nałożyć ser kozi, posypać posiekanymi pestkami dyni .
    Jabłka oprószyć pieprzem i każdą połówkę polać odrobiną miodu.
    Piec w 180 C przez około 15-20 minut.
    Przed podaniem polać resztą miodu do smaku.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 10 lutego 2018
Bardzo ciekawą potrawę dziś 'siostra' serwuje ;)
Trzeba będzie wypróbować, tym bardziej, że bardzo dobry... Czytaj całość »
Bardzo ciekawą potrawę dziś 'siostra' serwuje ;)
Trzeba będzie wypróbować, tym bardziej, że bardzo dobry kozi serek mamy od rodziny :D
Maudie 10 lutego 2018
Jakie pyszne te Twoje śniadanko:)Muszę również takie zaserwować:)))
KORAL 10 lutego 2018
Jak od rodziny, to wpraszam się na ten kozi serek :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 duże jabłka ( nie kwaśne )
  • 4 łyżeczki serka koziego
  • kilkanaście pestek dyni
  • 2 -3 łyżki miodu
  • szczypta pieprzu
Składniki