Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne kanapki w croissantach, z mnóstwem pysznych dodatków - mozzarelli, salami, gruszek i chutney. Takim śniadaniem wyciągniecie z łóżka największych leniuchów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 15
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 421
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 15
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 421
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Do kanapek używałam domowego chutney z pigwy z mojego zeszłorocznego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-pigwa,183917,sprytnachochla.html , można użyć innego domowego lub kupnego. Croissanty kroimy. Wnętrze każdego smarujemy łyżeczką chutney. Układamy w nich - po 2 plasterki salami, mozzarellę, plasterki pomidorów i gruszek oraz rukolę. Przed podaniem można rogaliki podgrzać przez kilka minut w piekarniku, ale nie jest to konieczne.