Wyborny pasztet śniadaniowy

Wyborny pasztet śniadaniowy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Coś na pyszny początek dnia :-)

Składniki

  • 120 g wątróbki drobiowej
  • 4-5 pieczarek
  • 1/2 szalotki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka serka śmietankowego Almette
  • tymianek
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • sól morska

Przygotowanie

  1. 1. Na patelni rozgrzej masło klarowane.

    2. Gdy się rozgrzeje dorzucić pieczarki pokrojone w talarki.

    3. Dopraw tymiankiem i kolorowym pieprzem.

    4. Gdy pieczarki się podsmażoną, a woda odparuje dorzuć szalotkę pokrojoną w drobną kostkę.

    5. Chwilę podsmaż i dodaj wątróbkę oczyszczoną i osuszoną.

    6. Duś jeszcze ok. 5 minut, aż wątróbka w środku będzie całkowicie usmażona.

    7. Wyłącz ogień. Dopraw solą.

    8. Gdy przestygnie przełóż do blendera.

    9. Dodaj serek śmietankowy.

    10. Zmiksuj na gładki krem.

    11. Podawaj z domowym pieczywem lub na krakersach, jako przystawkę na imprezę.

    12. Smacznego.

Składniki
  • 120 g wątróbki drobiowej
  • 4-5 pieczarek
  • 1/2 szalotki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka serka śmietankowego Almette
  • tymianek
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • sól morska
Składniki