Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny, prosty i przede wszystkim zdrowy pomysł na śniadanie. Wrapy w trzech różnych wersjach możesz zabrać do szkoły czy pracy - nigdy się nie znudzą. Są dobrą przekąską dla mięsożerców i wegetarian. Przepis pochodzi z 485. odcinka programu „Ewa gotuje”.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
WRAP KLASYCZNY: Naleśnik posmarować serkiem. Ułożyć warzywa pokrojone w słupki, kiełki rzodkiewki i rukolę. Posolić i zrolować. Zawinąć w papier śniadaniowy.
WRAP PAPRYKOWY: Do serka dodać ajvar, wymieszać i posmarować naleśnik. Ułożyć szynkę i ser żółty. Posypać drobno pokrojoną rzodkiewką oraz słonecznikiem i posiekanym szczypiorem. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
WRAP CHRZANOWY: Serek wymieszać z chrzanem i posmarować nim naleśnik. Ułożyć chorizo, kiełki słonecznika i pokrojoną w słupki paprykę. Posypać czarnuszką. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.