Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu wiosna! Już pojawiają się nowalijki. Jak je wykorzystać? Idealnym przepisem z nowalijkami jest wiosenny torcik twarogowy. Idealny do kanapki!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Użyłam tortownicy o średnicy 21 cm. Masło topimy, studzimy i dodajemy do niego pokruszone wafle. Spód tortownicy przykrywamy papierem do pieczenia i dokładnie wykładamy andrutami z masłem. Pozostawiamy do schłodzenia.
Ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.
Mleko podgrzewamy. Do gorącego dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia (najlepiej do tego użyć miksera). Odstawiamy do przestudzenia.
Do sera dodajemy żółtka, śmietanę, koperek, czosnek i przyprawiamy. Ubijamy białka i łączymy je z twarogiem. Następnie dodajemy mleko z żelatyną i dokładnie miksujemy. Na samym końcu dodajemy warzywa i delikatnie mieszamy łyżką. Całość wykładamy równomiernie na waflowy spód. Dekorujemy świeżymi warzywami, natką pietruszki i pozostawiamy do stężenia. Smacznego ;)