Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, pachnące papryką i chilli. Ponieważ można je szybko przygotować i upiec, są idealne na śniadanie, piknik, można je zabrać do pracy i szkoły. Smaczne są ciepłe i zimne.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Do przesianej mąki kruszymy drożdże, posypujemy szczyptą cukru, dodajemy margarynę, zioła i przyprawy . Wszystko zagniatamy na kruszonkę, potem wbijamy jajko, dolewamy 1-2 łyżki mleka i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dość zwarte, ale jeśli jest zbyt twarde możemy dodać jeszcze 1-2 łyżki mleka. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, kabanosy w cienkie plasterki. Wyrośnięte ciasto mieszamy z papryką i kabanosami. Odrywamy z ciasta kawałki i wykładamy na blaszce albo do blaszki na muffiny. Bułeczki pieczemy w 180-160 C kilkadziesiąt minut.