Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki cynamonowe na oleju, zachwycą Waszych gości.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać dodać sól, ciepłe mleko, żółtka ubite z cukrem , olej. , cukier waniliowy i wyrośnięte drożdże. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kilka prostokątów. Ciasto wysmarować rozmąconym białkiem z odrobiną cukru , następnie posypać cynamonem zmieszanym z cukrem. Zwinąć w rulon , przeciąć na pół, zostawiając jeden brzeg nienacięty . Następnie zwijamy połówki ciasta. Zwinięte ciasto formujemy w okrąg , i delikatnie maskujemy łączenie . Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia , jak podrośnie pieczemy w 180 C.