Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wegańskie pancakes, idealnie przewracające się na patelni – smażone bez tłuszczu. Wspaniałe z syropem czy owocami, perfekcyjne. Sekretem tych placków jest wlanie soku z cytryny do mleka sojowego, dzięki czemu powstanie wegańska „maślanka” nadająca całości tego oryginalnego, ciekawego smaku. Mało skomplikowane, łatwo dostępne składniki i bardzo szybkie, brudzące niewiele naczyń przygotowanie.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22481
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22481
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 95
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać mleko roślinne, sok z cytryny i olej, całość lekko wymieszać. Następnie dodać obrane banany, mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sól. Całość zblendować blenderem ręcznym (różdżka) do połączenia składników. Na rozgrzaną, suchą patelnie wylewać małe porcje ciasta, gdy pojawią się na nim pęcherzyki powietrza przewracać na drugą stronę i smażyć na złoto. Podawać z czym dusza zapragnie, najlepiej z jakimś syropem. Smacznego – najlepsze wegańskie pancakes gotowe!