Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka to danie kuchni bliskowschodniej, składające się z jajek położonych na warstwie warzyw i sosu pomidorowego. Wersja wegańska tego dania pozwala na cieszenie się smakiem tradycyjnej szakszuki bez konieczności używania mięsa czy jajek.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14654
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14654
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Składniki
1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę i czosnek do zeszklenia. 3. Dodajemy paprykę i cukinię oraz przyprawy (cumin, paprykę wędzoną, kmin rzymski) oraz sól i cukier. Podsmażamy przez ok. 10 minut. 4. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy na małym ogniu przez ok. 15 minut. 5. Na wierzch sosu układamy kawałki jajek z tofu (opcjonalnie). Zostawiamy na ogniu jeszcze przez kilka minut, aż jajka się lekko zetną.