Wędlina z aromatyczną przyprawą

Wędlina z aromatyczną przyprawą
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Wiecie co? Normalnie tak pachnie w całym mieszkaniu, że wymiękamy…nie wiemy na ile wystarczy nam tej wędliny.

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 500 g boczku wieprzowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g przyprawy do salcesonu

Przygotowanie

  1. Karkówkę mielimy na najmniejszych oczkach.
    Z boczku odcinamy skórę, mielimy na średnich oczkach.
    Do mięsa dodajemy przyprawę, sól i szklankę wody, dokładnie wyrabiamy.
    Przekładamy do worka, wkładamy do szynkowaru i gotujemy 90 min w temperaturze 80-85°C.

Komentarze do przepisu (8)

Docherro 23 września 2017
Ależ to musi być pyszne...mniammm..:)
Bellapi 25 września 2017
OMG ślinotok do pasa
gochna55 25 września 2017
Pysznie wygląda - pysznie też pachnie i smakuje (tak myślę)Do plagiatorka. Dzięki za przepis.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 500 g boczku wieprzowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g przyprawy do salcesonu
Składniki