Warzywne rogaliki

Warzywne rogaliki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczne, zdrowe rogaliki na śniadanie.

Składniki

  • Składniki:
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Pieczarki 25 dag
  • Szpinak świeży młody 175 gram
  • Śmietana kremówka 5 łyżek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Gałka muszkatołowa do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, cebulę i zeszklić. Wrzucić pokrojone pieczarki, szpinak i i dusić z dodatkiem gałki muszkatołowej przez około 3 minuty. Następnie zalać śmietanką, przyprawić do smaku solą pieprzem i zdjąć z ognia. Ciasto rozłożyć na stolnicy(razem z papierem), wyciąć kółka, nałożyć farsz, zlepić brzegi i zwinąć w rogaliki. Posmarować rozmąconym jajkiem, ułożyć na zwilżonej wodą blaszce i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 12 marca 2019
coś dla mnie:)
pelen_brzuszek 12 marca 2019
jakie fajne :)
Składniki
  • Składniki:
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Pieczarki 25 dag
  • Szpinak świeży młody 175 gram
  • Śmietana kremówka 5 łyżek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Gałka muszkatołowa do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
Składniki