Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe rogaliki na śniadanie.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Składniki
Wykonanie: Masło rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, cebulę i zeszklić. Wrzucić pokrojone pieczarki, szpinak i i dusić z dodatkiem gałki muszkatołowej przez około 3 minuty. Następnie zalać śmietanką, przyprawić do smaku solą pieprzem i zdjąć z ognia. Ciasto rozłożyć na stolnicy(razem z papierem), wyciąć kółka, nałożyć farsz, zlepić brzegi i zwinąć w rogaliki. Posmarować rozmąconym jajkiem, ułożyć na zwilżonej wodą blaszce i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut na złoty kolor.