Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety zaczęłam robić aby urozmaicić moim Dzieciom śniadania. Ta, właściwie, podstawowa jego wersja, bo bez dodatków bardzo przypadła im do smaku.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 136
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 266
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 136
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 266
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, mąkę i przyprawy. Połączyć wszystko trzepaczką. Na patelni, na małym ogniu rozgrzać łyżeczkę masła i wylać masę jajeczną. W trakcie jak będzie się ona ścinać podlewać jej płynną postać z wierzchu pod spód. Gdy spód się zrumieni przewrócić omlet na drugą stronę i poczekać do zrumieni. Smacznego!