Twarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Pyszna serowa pasta bez grama soli czy pieprzu. Mimo to ma lekko słonawy smak. W czym tkwi tajemnica? Chudy biały ser połączyłam z kanapkowym serem typu feta. I ot, cała filozofia. Taka pasta na śniadanko... pychotka. Lekka, prosta i przede wszystkim smaczna. Polecam!

Składniki

  • ser biały chudy 250 g
  • ser kanapkowy typu feta 100- 120 g
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • śmietana 18% 3 łyżki*
  • *Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.

Przygotowanie

  1. Ser biały mieszamy z serkiem feta. Dodajemy śmietanę, utartą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Całość ucieramy tak, aby składniki ładnie się ze sobą połączyły.

    Uwaga: Śmietany możecie dodać trochę mniej lub trochę więcej, niż podaję w przepisie. Wszystko zależy od tego, jaką gęstość pasty preferujecie.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 12 czerwca 2015
Moje ulubione śniadanko :) U mnie dzisiaj w wersji ze szczypiorkiem :)
BEATA1978 12 czerwca 2015
ze szczypiorkiem też pychotka :)
Składniki
  • ser biały chudy 250 g
  • ser kanapkowy typu feta 100- 120 g
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • śmietana 18% 3 łyżki*
  • *Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.
Składniki