Tuńczyk z oliwkami

Przepis dnia 2017-02-11
Tuńczyk z oliwkami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Tuńczyk z oliwkami

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju)
  • 10 zielonych oliwek bez pestek
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka poszatkowanego koperku
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączamy. Oliwki kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze do przepisu (8)

Bellapi 07 lutego 2017
pysznie :)
Facet_w_kuchni 07 lutego 2017
Wow! Wchodzę :)
Futka 07 lutego 2017
Pyszności! <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju)
  • 10 zielonych oliwek bez pestek
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka poszatkowanego koperku
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Składniki