Tuńczyk w chrzanowo żurawinowej szacie

Tuńczyk w chrzanowo żurawinowej szacie
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: violast11
Tym razem przepis na sałatkę która powstała w kilka chwil z tego co było w domu.Sałatka pasuje na Wielkanocne klimaty z uwagi na zawartość chrzanu.

Składniki

  • zupka chińskaj "Rosół z kurczaka", 1 opakowanie
  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 185g, 1 puszka
  • ogórki konserwowe, 3 sztuki
  • papryka konserwowa, 3 płaty
  • pokrojony drobno koperek (może być mrożony), garść
  • Olej słonecznikowy, 1 łyżka
  • chrzan żurawinowy, 4 kopiaste łyżeczki
  • majonez, 1 kopiasta łyżka

Przygotowanie

  1. Makaron z zupki chińskiej pokruszyć do miski i posypać załączonymi do niej przyprawami.

  2. Następnie dodajemy kawałki tuńczyka wraz z olejem.

  3. Ogórki i paprykę kroimy w plastry i dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym koperkiem.

  4. Następnie dodajemy wszystkie składniki na sos i dokładnie całość mieszamy.

  5. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aż makaron zmięknie.

Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 27 marca 2012
Fajna sałatka ,apetyczne zdjecie.
violast11 27 marca 2012
i bardzo smaczna:)
Konto usunięte 30 marca 2012
Wypróbowałam Twoją sałatkę i wystawiam 5! Jest bardzo smaczna.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • zupka chińskaj "Rosół z kurczaka", 1 opakowanie
  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 185g, 1 puszka
  • ogórki konserwowe, 3 sztuki
  • papryka konserwowa, 3 płaty
  • pokrojony drobno koperek (może być mrożony), garść
  • Olej słonecznikowy, 1 łyżka
  • chrzan żurawinowy, 4 kopiaste łyżeczki
  • majonez, 1 kopiasta łyżka
Składniki