Tosty a la caprese

Tosty a la caprese
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Chrupiące, aromatyczne, włoskie- czyli śniadanko tak jak lubię:)

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 1 pomidor
  • 1 mozzarella
  • pół pęczka świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 plasterek serka topionego
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • garść orzeszków nerkowca
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Oliwę, bazylię, serek, czosnek, sól i orzechy zblendowałam na gładką masę. Posmarowałam nią 4 kromki chleba tostowego, na wierzchu ułożyłam pokrojoną mozzarellę i pomidory. Przykryłam drugą kromką chleba.
    Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut i śniadanie gotowe:)

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 06 stycznia 2014
Super apetyczne :)
figg 06 stycznia 2014
Zgadzam się z przedmówczynią:-)) Wyglądają bardzo apetycznie. Ja muszę się tu u ciebie zadomowić bo... Czytaj całość »
Zgadzam się z przedmówczynią:-)) Wyglądają bardzo apetycznie. Ja muszę się tu u ciebie zadomowić bo odpowiada mi twoja kuchnia:-))
fafiatko 14 stycznia 2018
pychota
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 1 pomidor
  • 1 mozzarella
  • pół pęczka świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 plasterek serka topionego
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • garść orzeszków nerkowca
  • szczypta soli
Składniki