Torcik bułczany z jabłkiem

Torcik bułczany z jabłkiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.

Składniki

  • Hałka 1 szt.
  • Jajka 3 szt.
  • Jabłko duże 2 szt.
  • Cukier waniliowy 2 szt.
  • Cynamon mielony 1 łyżeczka
  • Masło do formy
  • Mleko 2 szklanki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Składniki
  • Hałka 1 szt.
  • Jajka 3 szt.
  • Jabłko duże 2 szt.
  • Cukier waniliowy 2 szt.
  • Cynamon mielony 1 łyżeczka
  • Masło do formy
  • Mleko 2 szklanki
Składniki