Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, delikatna terrina z barszczu z jajkami. Zrobiona z prostych składników. Dzięki barszczowi który wcześniej zrobiłam przygotujemy ją bardzo szybko. Barszcz już jest doprawiony, także nie musimy za wiele robić i wysilać się. Skracamy sobie czas pracy.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11576
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11576
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram. Łyżeczkę żelatyny namaczam w dwóch łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję łyżkę jogurtu , mieszam i dodaję 200 ml jogurtu, chrzan tarty, pokrojoną natkę pietruszki, sól, pieprz. Wylewam masę do foremki aluminiowej, układam jajka i wstawiam do lodówki. Z pozostałego jogurtu odkładam łyżkę. Do większej części jogurtu dodaję 30 ml barszczu koncentratu, łyżeczkę rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatyny i wylewam na masę jasną. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Do odłożonej łyżki jogurtu, dodaję 130 ml barszczu, łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny i mieszam. Wylewam na stężałą warstwę buraczkową. Terine wstawiam na noc do lodówki. Przed podaniem dekoruję natką i pieprzem czerwonym.