Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole to aormatyczna, meksykańska pasta z awokado. Dodajcie do niej wędzonego łososia oraz grzanki, a otrzymacie niesamowicie smakowitą propozycję na śniadanie lub kolację.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
Awokado umyj i obierz. Pamiętaj, aby użyć do guacamole miękkiego awokado.
Do kielicha blendera wrzuć obrane awokado, obrany czosnek, chilli, sok wyciśnięty z limonki i cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładką masę. Możesz wcześniej dodać jeszcze zieleninę. Na koniec wymieszaj guacamole z drobno pokrojonym pomidorem.
Pieczywo tostowe w międzyczasie przygotuj w tosterze. Jeżeli go nie posiadasz, wsadź chleb na chwilę do nagrzanego piekarnika. Grzanki muszą być lekko ciepłe i przede wszystkim chrupiące. Każda z nich posmaruj guacamole, a na wierzch wyłóż łososia wędzonego.
Całość możesz posypać solą (opcjonalnie) i koniecznie świeżo zmielonym pieprzem. Palce lizać!