Szybkie bułeczki twarogowe

Szybkie bułeczki twarogowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybkie bułeczki twarogowe, idealne na śniadanie. Bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.

Składniki

  • 200 g twarogu 20% tłuszczu
  • 70 ml oleju słonecznikowego
  • 1 jajko
  • 0, 5 łyżeczki soli
  • 350 g mąki
  • 1 proszek do pieczenia= 15g
  • ziarna: sezam, mak, dynia

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól.

  2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 19 marca
Swietny i nieskomplikowany przepis!
Docherro 19 marca
Pyszne bułeczki do zrobienia:)
Oj, muszę koniecznie wypróbować. Wyglądają bardzo apetycznie. Świetny pomysł z tym twarogiem.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g twarogu 20% tłuszczu
  • 70 ml oleju słonecznikowego
  • 1 jajko
  • 0, 5 łyżeczki soli
  • 350 g mąki
  • 1 proszek do pieczenia= 15g
  • ziarna: sezam, mak, dynia
Składniki