Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bezproblemowy chleb z dużą ilością ziaren.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę, sól, cukier, ziarna oraz pokruszone drożdże zalać wodą i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało płynną konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia na 20-30 min., potem ponownie delikatnie wymieszać i przelać ciasto co natłuszczonej keksówki, wysypanej płatkami owsianymi lub orkiszowymi. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 15-20 min.
Piec w temperaturze 230 st. (górna-dolna grzałka) około 45-50 min. Pierwotny (przed modyfikacją) przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :)
I po chwili połowy już nie ma ;)