Szpinakowe pancakes

Szpinakowe pancakes
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fiorof
Pyszne pancakes ze szpinakiem!

Składniki

  • pół szklanki mleka
  • kilka kostek mrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 20 gr rozpuszczonego masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • bazylia świeża

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy oddzielnie.

  2. Mleko, jajko, czosnej, szpinak, mieszany, na końcu dodajemy- masło. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu. Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Podpiekamy z obydwu stron.

    Podajemy z jajkiem sadzonym i bazylią.

Komentarze do przepisu (4)

taura 21 maja 2013
Bardzo apetyczne zdjęcie :)
Konto usunięte 21 maja 2013
Super pomysł i zdjęcie :))
gotowaniezestylem 23 maja 2013
Pięknie wyglądają, mam nadzieję że smakują równie wyśmienicie.

Polecam panierowane szparagi w cieście... Czytaj całość »
Pięknie wyglądają, mam nadzieję że smakują równie wyśmienicie.

Polecam panierowane szparagi w cieście francuskim: http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_panierowane-szparagi-w-ciescie-francuskim.html
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pół szklanki mleka
  • kilka kostek mrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 20 gr rozpuszczonego masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • bazylia świeża
Składniki