Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonnato we Włoszech podaje się do cielęciny ale równie dobrze smakuje z makaronem, pieczonymi warzywami czy po prostu z chlebem. Przyrządza się go z tuńczyka, majonezu, anchois, soku z cytryny i oliwy. U mnie ze szparagami i siekanym jajkiem.....
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, z grubsza posiekać.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki, gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Tuńczyka odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć porcje sosu, a na nim szparagi. Posypać posiekanym jajkiem i listkami tymianku.