Szarlotkowe naleśniki

Szarlotkowe naleśniki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Zamiast dżemu na wierzch, polecam aromatyczne jabłuszka. Do tego kawka i idealny jesienny podwieczorek gotowy. :)

Składniki

  • naleśniki (jeśli nie wiecie jak zrobić, są w moich przepisach), 4 szt
  • soczyste, kwaskawe jabłka, 2 szt
  • cynamon w proszku, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 łyżka
  • masło, 1 łyżka (płaska)
  • ew. bita śmietana, sos czekoladowy, lody waniliowe, do przybrania i dla wzbogacenia smaku

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. (Można skropić odrobiną soku z cytryny, to nie sciemnieją). Na patelni roztopic masło, na nim smazyć jabłka. Gdy bedą lekko miękkie, doprawić cukrem i cynamonem. Gdy smaki się "przegryzą", układac jabłka na ciepłych naleśnikach. Proponuję podawać z dodatkami z punktu 6 i filiżanka aromatycznej kawy. :) Smacznego!

Składniki
  • naleśniki (jeśli nie wiecie jak zrobić, są w moich przepisach), 4 szt
  • soczyste, kwaskawe jabłka, 2 szt
  • cynamon w proszku, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 łyżka
  • masło, 1 łyżka (płaska)
  • ew. bita śmietana, sos czekoladowy, lody waniliowe, do przybrania i dla wzbogacenia smaku
Składniki