Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki i cebulę. Wymyte pomidorki kroimy na połówki i dodajemy do smażących się warzyw, smażymy do momentu kiedy pomidorki puszczą sos, a cebula i papryczki będą miękkie. Całość doprawiamy solą, pieprzem i kuminem do smaku, dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wbijamy jajka i gotujemy w tym warzywnym sosie do ścięcia się białka. Białka możemy lekko pomieszać, żółtek nie ruszamy. Całość posypujemy drobno pokrojoną bazylią lub innym pokrojonym świeżym zielem. Szakszukę jemy prosto z patelni lub podajemy ją na talerzu.
Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (2)
niby 3 różne dania, różne zdjęcia, a przepisy,... Czytaj całość »
niby 3 różne dania, różne zdjęcia, a przepisy, składniki, sposób przyrządzenia ten sam :)