Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2227
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2227
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Składniki
Wykonanie: Chałkę pokroić w grube kromki i zalać 1 szklanką zimnego mleka rozbełtanego z dwoma jajkami, cukrem i solą. Następnie przełożyć do keksowej foremki (możemy powciskać do środka dowolne owoce) Drugą szklankę mleka wymieszać z dwoma jajkami, cukrem waniliowym, po czym zalać chałkę i posypać migdałami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.