Soczysta pierś z kurczaka

Soczysta pierś z kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
pyszna, soczysta, gotowana pierś z kurczaka

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • gałka muszkatołwa, kminek mielony, jałowiec mielony, liść laurowy, ziele angielskie

Przygotowanie

  1. W garnku zagotować wodę ze wszystkimi przyprawami. Wystudzić. Pierś umyć i włożyć do wody z przyprawami, odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
    Pierś wyciągnąć z zalewy i szczelnie zawinąć w folię aluminiową, a następnie w folię spożywczą, włożyć do woreczka foliowego, sznurkiem związać (żeby nam się woda nie dostała do środka). Pakuneczek włożyć do garnka z wodą, gotować 40 minut. Ugotowaną pierś odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia, nie odwijać. Gdy mięso dobrze wystygnie wyciągamy z folii i wkładamy do lodówki. Smacznego

Komentarze do przepisu (12)

anetaa26 03 grudnia 2013
bardzo podoba mi sie przepis, zabieram do ksiazki :))
figg 03 grudnia 2013
Do chlebka pychotka:-)))Pozdrawiam
Ewaaa 03 grudnia 2013
mniamuśna delikatna, takie lubię najbardziej :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • gałka muszkatołwa, kminek mielony, jałowiec mielony, liść laurowy, ziele angielskie
Składniki