Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie śniadania. Pełna dawka energii aż do obiadu. Do tego świetnie smakuje.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 424
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 424
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni. Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię. Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę. Podsmażamy następne 2 min. Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem. Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół. Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie. Przekładamy na talerz i zajadamy.