Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z dodatkiem sera ricotta (można użyć serka homogenizowanego), z przepysznym sosem borówkowym
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11238
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11238
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Składniki
Borówki, cukier i sok z cytryny włożyć do rondelka, gotować na średnim ogniu aż owoce zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać ricottę i jajka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać 2-3 łyżki mleka.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formować okrągłe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać z kleksem jogurtu i sosem borówkowym.