Śniadaniowa pasta jajeczna

Śniadaniowa pasta jajeczna
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepis na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek i smażonej cebulki. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 5 jajek
  • Pieczarki 200 gramów
  • 2,5 łyżki majonezu
  • Jedna cebula
  • Olej i woda
  • Przyprawy: sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo
    Następnie jajka obieramy ze skorupek, blendujemy na gładką masę, dodajemy majonez i całość mieszamy

  2. Pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do garnka do którego dolewamy: 3 łyżki wody, 2 łyżki oleju oraz sól
    Całość gotujemy przez 10 minut a następnie odcedzamy przez sitko nadmiar wody

  3. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto
    Pieczarki oraz cebule przekładamy do masy jajecznej, mieszamy i przyprawiamy do smaku

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 16 lipca 2018
Pyszna pasta :)
Składniki
  • 5 jajek
  • Pieczarki 200 gramów
  • 2,5 łyżki majonezu
  • Jedna cebula
  • Olej i woda
  • Przyprawy: sól i pieprz
Składniki