Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe, smażone z cebulką, podane z chlebem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte wątróbki przyprawiamy pieprzem do smaku i kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w plastry, solimy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem kilka razy mieszając.
Usmażone wątróbki układamy na talerz i podajemy z chlebkiem. Smacznego :)