Smażone kawałki boczku z cebulą.

Smażone kawałki boczku z cebulą.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smażone kawałki boczku z cebulą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy większe kawałki.

  2. Rozgrzewamy patelnię, a w między czasie solimy i pieprzymy pokrojony boczek. Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, dokładnie mieszamy i czekamy z dodaniem jej do skwarek, aż skwarki usmażą się z obu stron na rumiano. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać,żeby z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. Gdy skwarki osiągnęły złoty kolor dodajemy pomieszaną z przyprawami cebulę i mieszamy, oraz smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy.

  3. Podajemy z chlebkiem.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki