Smażone jajka z pieczarkami

Smażone jajka z pieczarkami
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Kasio
Cudowne danie na wielkanocne śniadanie. Syte, smaczne i bardzo efektowne.

Składniki

  • Jaja
  • Pieczarki
  • Cebula dymka
  • Pietruszka
  • Majonez
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo i czekamy aż wystygną.

    Nożem przekrajmy jaja na dwie połówki. Nóż musi być ostry a nasze ruchy zdecydowane.

    Wydrążamy jajka ze skorupki tak aby nie uszkodzić skorupki. Posłuży ona do nadziewania.

    Pieczarki smażymy, następnie łączymy je z pietruszką, majonezem, jajami i cebulką zieloną. Solimy i pieprzymy do smaku.

    Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja, każdą pół skorupkę osobno.
    Na koniec posypujemy z wierzchu bułka tartą i smażymy na maśle klarownym bądź oleju do czasu aż bułka się zarumieni.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 14 kwietnia 2019
świetny pomysł :)
Kasio 15 kwietnia 2019
Gotowe jajka jemy jak na miękko, łyżeczka ze skorupki.
Składniki
  • Jaja
  • Pieczarki
  • Cebula dymka
  • Pietruszka
  • Majonez
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta
Składniki