Smażona, panierowana cukinia w plastrach.

Smażona, panierowana cukinia w plastrach.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)

Składniki

  • cukinia młoda 1 szt.
  • jajko kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką w 1 centymetrowe plastry.

  2. Plastry doprawiamy pieprzem i solą.

  3. Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej i układamy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów.

  4. Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Możemy do usmażonych plastrów cukinii dodać koktajlowe pomidorki.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 12 września 2017
Uwielbiam <3
Składniki
  • cukinia młoda 1 szt.
  • jajko kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • olej do smażenia
Składniki