Smalec z wędlin i mięsa.

Smalec z wędlin i mięsa.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Robię taki smalczyk już od lat ,zawsze się sprawdza,jest pyszny i aromatyczny.Taka niby mielonka ze słoika. Bardzo polecam:)

Składniki

  • wędzone podgardle 30dkg
  • słonina 30dkg
  • laska kiełbasy około 20dkg
  • mięso wieprzowe pieczone około 20dkg
  • czosnek 5 ząbków
  • majeranek łyżka
  • tymianek łyżeczka
  • papryczki chili 2szt
  • papryka żółta pomidorowa
  • Ziele angielskie 6szt
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Słoninę i podgardle zmielić i dać do topienia.
    Gdy już jest stopiona dodać zmieloną kiełbasę,boczek,ziele angielskie, oraz mięso.
    Topić na małym ogniu.
    Pod koniec dodać żółtą zmieloną paprykę,czosnek ,oraz drobniutko pokrojoną papryczkę chili bez pestek.

    Doprawić majerankiem,tymiankiem i solą.

    Przelać do pojemników.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

Nevermore 12 września 2017
Niektórzy mówią, że niezdrowo i że cholesterol.
Widział ktoś tego wspominanego na końcu ? Ja nie... Czytaj całość »
Niektórzy mówią, że niezdrowo i że cholesterol.
Widział ktoś tego wspominanego na końcu ? Ja nie :))
Wszystko jest dobre, ważne tylko, aby nie przesadzić z ilością ;)
Obserwator 12 września 2017
Pyszne są takie domowe smarowidła :)
Konto usunięte 12 września 2017
Oj znalazłabym u mnie amatorów na to :). Kiedyś zrobię na pewno.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wędzone podgardle 30dkg
  • słonina 30dkg
  • laska kiełbasy około 20dkg
  • mięso wieprzowe pieczone około 20dkg
  • czosnek 5 ząbków
  • majeranek łyżka
  • tymianek łyżeczka
  • papryczki chili 2szt
  • papryka żółta pomidorowa
  • Ziele angielskie 6szt
  • sól do smaku
Składniki