Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chlebek jest smaczny, chrupiący, domowy...............SMACZNEGO!!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 752
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1870
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 752
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1870
Składniki
do misy robota wkruszyć dożdże, wlać letnią wodę, wsypać cukier, sól, obie mąki i hakiem robota wyrabiać
ciasto wyrabiać z 12 minut, jak ciasto będzie odchodzić i nie kleić się do misy nakryć talerzem do wyrośnięcia na 2-2,5 godziny
keksówka 22 cm wysmarowana olejem - ciasto w misie posypać zmielonymi otrębami, wyrobić kilka razy i włożyć do keksówki, posmarować ciepłą wodą, nożem ponacinać skosy, zostawić na 30 minut do podrośnięcia
ciasto piec w nagrzanym piekarniku 200 C około 45-50 minut, wystudzić na kratce