Słodkie orkiszowe bułeczki (wegańskie)

Słodkie orkiszowe bułeczki (wegańskie)
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Słodkie, śniadaniowe, orkiszowe bułeczki, które potrzebują jedynie 20 minut, 4 składników i nie wymagają zdolności kulinarnych! Puszyste, miękkie i pyszne.

Składniki

Przygotowanie

  1. 60 g mąki orkiszowej, jedno jabłko i 70 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia blendujemy na gładką masę

  2. gotowe ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc kształt trochę wyższych placuszków

  3. pieczemy przez 20 minut w 200-210 stopniach

  4. Bułeczki jemy na ciepło wraz z ulubionymi dodatkami: u mnie jest to masło orzechowe oraz owoce.

Składniki
Składniki