Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki z nadzieniem jabłkowo-bananowo-śmietankowym imitujące tort :-) pyszne na ciepło jako obiad lub na zimno jako deser :-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z cukrem, 2 łyżeczkami soku cytryny, cynamonem, rodzynkami i papają. Przesmażyć chwilę na patelni z odrobiną masła (tak żeby jabłka się porządnie ugrzały ale nie rozleciały). Banany utrzeć w blenderze z 1 łyżeczką soku z cytryny. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem.
Usmażyć naleśniki (najlepiej według swojego sprawdzonego przepisu).
W tortownicy układać warstwami: naleśnik, jabłka, naleśnik, mus bananowy, śnieżka, naleśnik, jabłka ... i tak do wyczerpania składników (u mnie były 3 powtórki). Na wierzchu powinna być śmietana, którą można posypać kolorową posypką lub gorzkim kakao. Smacznego :-)
Jabłka obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z cukrem, 2 łyżeczkami soku cytryny, cynamonem, rodzynkami i papają. Przesmażyć chwilę na patelni z odrobiną masła (tak żeby jabłka się porządnie ugrzały ale nie rozleciały). Banany utrzeć w blenderze z 1 łyżeczką soku z cytryny. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem.
W tortownicy układać warstwami: naleśnik, jabłka, naleśnik, mus bananowy, śnieżka, naleśnik, jabłka ... i tak do wyczerpania składników (u mnie były 3 powtórki). Na wierzchu powinna być śmietana, którą można posypać kolorową posypką lub gorzkim kakao. Smacznego :-)