Śledzik po japońsku.

Śledzik po japońsku.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Od dawna już za mną chodził taki śledzik,w końcu go zobiłam,polecam smakoszom śledzi:)

Składniki

  • matias 4 szt.
  • sałatka jarzynowa kilka łyżek
  • jajka 2 szt

Przygotowanie

  1. Płaty matiasa wymoczyć przez 3 godz.
    Wysuszyć w ręczniku papierowym.
    Na talerzyku zwinąć śledzia i spiąć wykałaczką.

    Do środka dać sałatkę,na wierzch połówkę jajka ugotowanego na twardo ,posypać świeżo zmielonym pieprzem,udekorować zieleniną.

    Tak samo postąpić z pozostałymi śledziami.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 13 stycznia 2018
Bardzo apetyczna prezencja:))))
Docherro 13 stycznia 2018
Dziękuję:)
Bellapi 16 stycznia 2018
pyszne smaki :D
Składniki
  • matias 4 szt.
  • sałatka jarzynowa kilka łyżek
  • jajka 2 szt
Składniki