Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisu mojej babci. Niezbędny jest prawdziwy twaróg z mleka niepasteryzowanego.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Twaróg drobno pokruszyć i posypać sodą ( 2 razy wziąć w 3 palce sody posypać i przemieszać w rondelku. Potem znowu 2 razy w 3 palce sody i posypać na wierzchu). Twaróg w przykrytym rondelku odstawić do drugiego dnia. Na drugi dzień wstawić do rondla z wodą i zagotować. Na średnim ogniu przemieszać na jednolitą masę. Znowu chwilę gotować na małym ogniu. Wsypać ok 1/4 łyżeczki soli, kminek ( ilość wg uznania) masło i wymieszać. Po chwili kiedy składniki się połączą dodać 4 łyżki gęstej śmietany i wymieszać. Dodać jeszcze ok. 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i całość wymieszać na pianę. Wylać do opłukanej zimną wodą miseczki.
Bardzo dobry dodatek do chleba razowego lub żytniego. Prz okazji polecam również moje przepisy na wypieki chlebów. Jeżeli twaróg jest złej jakości serek się nie udaje. Cierpliwości ja używam twaróg z grudziądzkiej mleczarni (kostki pow. 1 kg) Rondelek z twarogiem podczas gotowania cały czas musi być w większym rondelku z wodą. Smacznego